CONSULT
Een consult kan op verschillende manieren worden ingevuld. Over het algemeen beginnen we met een lichamelijk onderzoek. Hierbij wordt jouw dier gewogen, wordt het hart beluisterd, het gebit en de oren worden bekeken en de buik wordt nagevoeld. Indien nodig kunnen we meer onderzoeken uitvoeren.
Komt jouw dier voor een gericht probleem, dan kan het zijn dat het consult er iets anders uit ziet. Ook kun je op dat moment bij onze arts terecht voor vragen. Probeer bij het maken van een afspraak altijd duidelijk aan te geven waar je voor komt, we kunnen ons dan goed voorbereiden en indien nodig meer tijd in plannen.
OPERATIES
Bij ons kun je terecht voor veel verschillende operaties. Wij bieden standaard operaties aan, zoals (laparoscopische) sterilisatie en castratie. Maar ook voor wat ingewikkeldere operaties kun je bij ons terecht.
Zo bieden wij bijvoorbeeld BOS-operaties aan. Dit is een operatie waar we de neusgaten verwijden en het gehemelte inkorten bij kortsnuitige honden en katten om zo te zorgen dat ze beter kunnen ademhalen.
Ook voor operaties aan onder andere ogen, blaas, maag, darmen, nieren en galblaas kun je bij ons terecht. Daarnaast verwijderen wij ook diverse tumoren. Op onze tarievenpagina vind je een completer overzicht van alle operaties die wij uitvoeren.
Voor een aantal operaties kun je zelf online je afspraak inplannen. Online hebben we beperktere beschikbaarheid. Zit jouw gewenste dag of tijd er niet bij? Je kunt ook altijd telefonisch of aan de balie een operatieafspraak maken. Je krijgt van ons dan gelijk alle informatie die belangrijk is rondom de operatie van jouw huisdier.
VACCINATIE
Voordat we jouw huisdier vaccineren, doen wij altijd een algemeen lichamelijk onderzoek. We controleren en wegen hem of haar. Je krijgt een volledig advies over voeding, ontwormen, ontvlooien en het gebit. Daarna kijken we welke vaccinaties jouw dier nodig heeft en dienen we deze toe.
Naast vaccineren is het bij honden ook mogelijk een titer uit te voeren. Hierbij wordt een klein beetje bloed afgenomen bij je huisdier en kan er gekeken worden of jouw hond nog voldoende antistoffen heeft tegen bepaalde ziekteverwekkers. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op! Onder de pagina ‘Hond’ op onze website vind je ook een informatiebrief.
GOEDE ZORG MET HET JUISTE GEVOEL
Je kunt bij ons terecht met jouw:
- Hond
- Kat
- Konijn
- Knaagdier
Let op: Wij behandelen géén reptielen, vogels en fretten.
GEBITSBEHANDELING
Voor gebitsbehandelingen ben je bij ons ook aan het juiste adres. Wij hebben een aparte ruimte die volledig is ingericht op het behandelen van gebitten. Wat bieden wij onder andere aan?
- Dentale röntgenfoto’s
- Gebitsreinigingen
- Extracties van tanden of kiezen (chirurgisch)
- Polijsten van het gebit
- Slijpen (frezen) van het gebit van konijnen en knaagdieren
Bij honden en katten geldt dat behandeling altijd onder algehele narcose wordt uitgevoerd. Wij adviseren hierbij ook van tevoren een bloedonderzoek om het narcoserisico zo laag mogelijk te houden. Dit kan op de dag zelf voorafgaand aan de behandeling of tijdens een eerdere afspraak.
Voor katten geldt een standaard behandeling inclusief bloedonderzoek, dentale röntgenfoto’s en een reiniging. Afhankelijk van de bevindingen op de röntgenfoto’s wordt een tweede afspraak ingepland voor het uitvoeren van extracties. We voeren liever 2 keer een korte behandeling uit dan één hele lange, zo houden we ook de risico’s lager.
Voor honden geldt geen standaard behandeling. Bij honden zijn dentale röntgenfoto’s niet altijd nodig en kunnen we vaak in één keer het hele gebit behandelen.
Konijnen en knaagdieren gaan voor de meeste behandeling ook onder narcose. Hierbij maken we gebruik van injectie- en/of gasnarcose. Voor enkel het slijpen van de voortanden is in de meeste gevallen geen narcose nodig.
Kosten(schattingen) vind je op onze tarievenpagina. Een afspraak voor behandeling kun je ook makkelijk hier zelf inplannen.
AANVULLENDE DIAGNOSTIEK
Wij hebben in huis ook de mogelijkheid tot het uitvoeren van aanvullende diagnostiek. Deze aanvullende onderzoeken bestaan, onder andere, uit:
- Bloedonderzoek: chemisch lab, electrolyten, rood bloedbeeld
- Urineonderzoek: microscopisch en biochemisch
- Röntgenonderzoek
- Echo-onderzoek (voor bijv. drachtigheidsdiagnostiek)
- Hart echo
- Microscopisch onderzoek van huid, ontlasting en urine
- Bloeddrukmeting
Senioren: Informatiebrief en checklist
Onze geliefde senioren verdienen speciale aandacht. Kom je bij ons langs met een ouder dier? Dan kan het handig zijn onderstaande lijst in te vullen. Ook vind je hieronder meer informatie over de senior hond en kat.