Kat laten steriliseren

Wij adviseren om uw poes te steriliseren vanaf een leeftijd van 6 maanden als u geen nestje wilt met haar. Poezen kunnen elke 3 weken krols worden en kunnen dan ook drachtig worden. Daarnaast bestaat er een kans op melkklier tumoren op latere leeftijd als u uw poes niet steriliseert.

ziektekostenverzekering voor uw kat

Tegenwoordig is het mogelijk om voor uw hond en/of kat een ziektekostenverzekering af te sluiten. In geval van onvoorzienbare omstandigheden bent u dan verzekerd. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen op de markt. Het is verstandig goed te kijken naar wat wel en niet verzekerd wordt om te kijken wat bij u past. Een andere mogelijkheid is om een spaarpotje voor uw hond en/of kat te maken voor eventuele onvoorziene kosten.

Voor meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met ons.

Wilt u meer informatie over het ontwormen en ontvlooien van uw huisdier? Klik dan hier.

Kat laten castreren

Katers kunnen gecastreerd worden vanaf een leeftijd van 6 maanden, tenzij de kater eerder sproeigedrag vertoont in huis.

Niet gecastreerde katers lopen vaker weg van huis en beginnen te sproeien in huis en in de buurt. Ze kunnen agressiever zijn om hun territorium te verdedigen waardoor ze vaker met vechtwonden thuiskomen en daarnaast kattenaids of kattenleukemie virus.

Chippen

Het is niet verplicht in Nederland om je kat te chippen wij raden het echter wel sterk aan. Niet alleen is uw dier sneller weer thuis bij vermissing, ook kunt u hoge (dierenarts)kosten voorkomen doordat er meteen contact met u kan worden opgenomen wanneer uw dier gevonden wordt. Chippen kan al bij de eerste vaccinatie (9 weken), maar kan ook worden gedaan onder narcose wanneer ze voor sterilisatie of castratie komen.