Puppyspreekuur
Iedere maandag- en woensdagmiddag hebben wij voor puppy’s een gratis spreekuur (op afspraak). Hier leert de pup dat hij niet bang hoeft te zijn bij de dierenarts en dat voorkomt een hoop stress in de toekomst.
Onze paraveterinairen Serena en Esmee organiseren dit spreekuur, u moet hiervoor wel een afspraak maken.
In dit junior begeleidingsprogramma kijken we onder andere naar de volgende punten:
De groei van de pup
Ontwikkeling van het gebit
Gedrag
Voeding
Teken/ontwormen/ontvlooien
Heeft u zelf nog vragen, dan kunnen Serena of Esmee deze meteen voor u beantwoorden. Het spreekuur in ieder geval voor de eerste 6 maanden leeftijd. Hierna kijken wij of voortzetting nodig is. Dit wordt per pup op maat bepaald.
Let wel op: Het puppyspreekuur is niet bedoeld voor ziek en zeer! Hiervoor dient u een afspraak te maken bij de dierenarts
Titeren en vaccineren van uw hond
Het is bij ons ook mogelijk om uw hond te titeren. Wij hebben momenteel zowel de Vaccicheck als de Canivet RAPIDtest in huis. Met deze test meten wij de aanwezigheid van antistoffen in het bloed van uw hond. Daarna kunnen we daarmee bepalen of en wanneer vaccinatie nodig is. Voor meer informatie klikt u hier
Ziektekostenverzekering van uw hond
Tegenwoordig is het mogelijk om voor uw hond en/of kat een ziektekostenverzekering af te sluiten. In geval van onvoorzienbare omstandigheden bent u dan verzekerd. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen op de markt. Het is verstandig goed te kijken naar wat wel en niet verzekerd wordt om te kijken wat bij u past. Een andere mogelijkheid is om een spaarpotje voor uw hond en/of kat te maken voor eventuele onvoorziene kosten.
Voor meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met ons.
Sterilisatie teef
Het advies is om teven altijd te steriliseren als er niet mee wordt gefokt, omdat de kans op melkkliertumoren op latere leeftijd dan aanzienlijk lager is en daarnaast voorkomt het ook de kans op een baarmoederontsteking.
Bij een sterilisatie (officieel: castratie) worden de eierstokken weggehaald en eventueel de baarmoeder als dit nodig blijkt te zijn. Op deze manier worden de hormonen weggehaald die ervoor zorgen dat een teef loops wordt en drachtig kan worden.
Teven die op volwassen leeftijd meer dan 25 kg wegen, kunnen het beste na hun eerste loopsheid worden gesteriliseerd. De sterilisatie vindt op de traditionele wijze dan 3 maanden na de loopsheid plaats om de risico’s zo klein mogelijk te houden. Kiest u voor laparoscopische sterilisatie, dan kan kan dit meteen na de loopsheid. Bij ons kunt u voor beide soorten operaties terecht.
Teven die op volwassen leeftijd minder dan 25 kg wegen, kunnen het beste voor hun eerste loopsheid worden gesteriliseerd.
Castratie reu
Redenen om uw reu te laten castreren; dominant gedrag, seksuele frustratie, weglopen en uitvloeiing uit de penis.
Bij een castratie worden de testikels verwijderd, waardoor de hond onvruchtbaar wordt. Vanaf 6 maanden leeftijd kan een reu gecastreerd worden, echter is niet standaard het advies om te castreren omdat er geen gezondheidsrisico’s aan verbonden zijn zoals bij de teef.
Naast het castreren is er ook een optie tot chemische castratie. Hierbij wordt een hormoonimplantaat onder de huid gebracht. Er is een implantaat die 6 of 12 maanden werkt en het hormoonimplantaat werkt vanzelf ook weer uit. Op deze manier kan er gekeken worden of een eventuele castratie het gewenste effect heeft op het gedrag van uw hond.
Chippen en Paspoort
In Nederland is het verplicht om een hond voor de leeftijd van 7 weken te laten chippen. In principe gebeurt dit dus al voordat u uw hond in huis haalt. Dit geldt voor alle honden geboren na 2013. Is uw hond ouder? Dan is de plicht er dus niet. Ook dienen honden geboren, geïmporteerd of verkocht na november 2021 een officieel paspoort te hebben. Voor het laten plaatsen van een chip of het aanvragen van een paspoort is tegenwoordig een UBN-nummer van de eigenaar nodig. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.
Niet alleen is uw dier sneller weer thuis bij vermissing, ook kunt u hoge (dierenarts)kosten voorkomen doordat er meteen contact met u kan worden opgenomen wanneer uw dier gevonden wordt.